DDDs internationale udvalg (IU) deltog i FVEs generalforsamlinger i november 2022 og juni 2023 i henholdsvis Malta og Tjekkiet. I Malta var FVEs politikpapir om cocciostatika til afstemning. DDD stemte imod, da politikpapiret ikke indeholdt en ambition om, at coccidiostatika på sigt skal ordineres af dyrlæger.
DDD var eneste medlem, der stemte imod, tre lande stemte blankt, og da resten af medlemmerne stemte for, blev politikpapiret vedtaget.
I Tjekkiet blev de foreløbige resultater af FVEs store Vet Survey om
demografiske udviklinger, arbejdsmarked, mobilitet, tilfredshed og økonomiske indikatorer inden for dyrlægefaget i hele Europa fremlagt. Det er tredje gang, spørgeskemaundersøgelsen gennemføres.
Den fulde undersøgelse vil være tilgængelig på FVEs hjemmeside og bliver delt på DDDs platforme i efteråret 2023.
De fire sektioner under FVE - UEVP, EVERI, EASVO og UEVH - mødtes ligeledes til deres generalforsamlinger, og her var DDD repræsenteret i alle grupper
Læs mere her om de emner, der var på dagsordenen i grupperne
På mødet i Tjekkiet skulle en ny hovedbestyrelse for FVE vælges, og her var det til stor glæde for DDD, at Mette Uldahl blev genvalgt som vicepræsident. Det er en stor fordel for DDD at have en så tæt og stærk kontakt til FVE. Mette har flere ansvarsområder i FVE – blandt andet »Animal Welfare« og »Mental Well-Being & DEI«.
Der skal også lyde et tillykke til Christine Fossing, der på mødet i Tjekkiet blev valgt til FVEs medicingruppe (The Working Group on Medicines). På vegne af de europæiske dyrlæger arbejder medicingruppen blandt andet på at skabe indflydelse på EU-Kommissionens regler om godkendelse og anvendelse af veterinære lægemidler.
Udover FVE-møderne er DDD repræsenteret ved formand Hanne Knude Palshof i nordisk-baltisk samarbejde og i Four-country-meeting, der foruden Danmark består af Tyskland, Holland og Frankrig. De samarbejdsfora giver et godt indblik i, hvad der foregår lovgivningsmæssigt i de andre nordiske og europæiske lande og mulighed for at diskutere, hvordan de udfordringer, veterinærbranchen står med, kan løses – fx mangel på dyrlæger, hvordan man fastholder dyrlæger i praksis, og ikke mindst hvordan de forskellige lande håndterer veterinærlægemiddelforordningen.
Diversitet i dyrlægebranchen
Som en del af kampagnen har alle medlemslande givet deres perspektiv på diversitet i små videoer eller på skrift. DDD har således også bidraget med en video, som du kan se her.
På FVEs hjemmeside er der etableret en dedikeret DEI-videndelingsside, som indeholder både gode råd, værktøjer og et bibliotek med links til kendte ressourcer på diversitetsområdet, som alle kan bruge.